Werking cardanas

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Werking cardanas:

Een cardanas of cardanaandrijving bestaat uit een aandrijfas en een kruiskoppeling aan een of aan beide zijde. De cardanas is eigenlijk een as die twee andere assen met elkaar in verbinding brengt. Deze twee assen liggen niet op één lijn of die al roterend van plaats veranderen.

Bij auto’s is de cardanas veelal een koppeling van de versnellingsbak met het differentieel. Bijna altijd is bij een cardanas aan beide uiteinden van de as een kruiskoppeling aangebracht. Deze koppeling kan vrij bewegen onder twee onderling haakse hoeken. Wanneer de cardanas twee onderdelen met elkaar verbindt die ten opzichte van elkaar kunnen bewegen moeten deze ook langer en korter kunnen worden. Dit is ook het geval tussen de versnellingsbak en bijvoorbeeld de verend opgehangen eindaandrijving van een auto met achterwielaandrijving.

Ervaart u problemen met uw cardanas?
Bekijk dan de cardan revisie en reparatie mogelijkheden van H&S Transmissie revisie.

Contact opnemen  

H&S Transmissie Revisie staat bekend om zijn kwaliteits reparaties en revisies aan al uw versnellingsbakken, aandrijfassen, cardanassen en koppelingen. Wij verwelkomen u dan ook graag in onze werkplaats zodat u de kwaliteiten van ons bedrijf zelf kunt ervaren.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Contact opnemen

Adres: Molenveld 3, 5446 BL Wanroij, Nederland Tel: 0485 215500 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Web: www.hstransmissierevisie.nl