Werking koppeling

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Werking koppeling:

De koppeling van de auto bestaat doorgaans uit een koppelingsplaat, drukgroep en druklager.
Er zijn twee types koppeling voor de auto, een droge koppeling en een natte koppeling. Bij de natte koppeling zijn de onderdelen ondergedompeld in smeerolie wat doorgaans voor minder slijtage en een langere levensduur zorgt.

De koppelingsplaat wordt door middel van veren (drukgroep) dicht tegen een tweede wrijvingsplaat of een vliegwiel aangedrukt. Wanneer men het koppelingspedaal activeert verlicht dit de veerdruk en hierdoor worden de platen minder stevig tegen elkaar gedrukt waarbij zij vrij kunnen roteren. Deze veerdruk word geregeld door een kabel (koppelingskabel) of door een hydrolisch systeem wat met de daadwerkelijke koppeling verbonden is. Wanneer er dus geen druk op het pedaal uitgeoefend wordt wil dat zeggen dat de koppeling gekoppeld is en als het pedaal ingedrukt wordt, worden de koppelingsplaten van elkaar ontkoppeld. Op deze manier bent u in staat om van versnelling te wisselen tijdens het rijden.

Wat veel mensen niet weten is dat wanneer het gaspedaal ingetrapt wordt terwijl men ook de koppeling op laat komen dat dan de koppeling sneller dan normaal zal gaan slijten. Dit heeft te maken met het grotere verschil in de draaisnelheid van de platen.

Ervaart u problemen met uw koppeling?
Bekijk dan de koppeling revisie en reparatie mogelijkheden van H&S Transmissie revisie.

Contact opnemen  

H&S Transmissie Revisie staat bekend om zijn kwaliteits reparaties en revisies aan al uw versnellingsbakken, aandrijfassen, cardanassen en koppelingen. Wij verwelkomen u dan ook graag in onze werkplaats zodat u de kwaliteiten van ons bedrijf zelf kunt ervaren.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Contact opnemen

Adres: Molenveld 3, 5446 BL Wanroij, Nederland Tel: 0485 215500 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Web: www.hstransmissierevisie.nl