Werking tussenbak

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Werking tussenbak:

De tussenbak geeft de mogelijkheid om tussen 2WD en 4WD te kiezen bij een 4x4, in plaats van alleen de 2WD zoals bij een normale auto. De tussenbak brengt de kracht van de motor en versnellingsbak over op de voor- en achteras door middel van aandrijfassen.

De tussenbakken met inschakelbare 4WD hebben een tandwielsysteem dat erg lijkt op een handgeschakelde versnellingbak. Via de hendel in de cabine kun je de aandrijving van de voorwielen in- of uitschakelen. Het uitschakelen van de voorwielen heeft als voordeel dat de aandrijfonderdelen minder slijten en dat het benzineverbruik omlaag gaat. In het terrein kan je de voorwielen inschakelen voor extra grip. De tussenbakken voor permanent 4WD voertuigen zijn iets complexer, en hebben over het algemeen een differentieel ingebouwd zitten. Dit omdat de voorste en achterste aandrijfas in een bocht verschillende snelheden hebben.

Een ander doel van de tussenbak in een terreinauto is dat er voor een lagere overbrenging gekozen kan worden. Met als gevolg dat de motor meer trekkracht over kan brengen op die wielen. Daardoor gaat de maximum snelheid wel omlaag, maar de bestuurder kan de snelheid van de auto wel beter regelen. Deze overbrenging zorgt ervoor dat de snelheid in alle versnellingsbakken met zo'n 40% wordt teruggebracht en de trekkracht neemt met hetzelfde percentage toe.

Ervaart u problemen met uw tussenbak?
Bekijk dan de tussenbak revisie en reparatie mogelijkheden van H&S Transmissie revisie.

Contact opnemen  

H&S Transmissie Revisie staat bekend om zijn kwaliteits reparaties en revisies aan al uw versnellingsbakken, aandrijfassen, cardanassen en koppelingen. Wij verwelkomen u dan ook graag in onze werkplaats zodat u de kwaliteiten van ons bedrijf zelf kunt ervaren.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Contact opnemen

Adres: Molenveld 3, 5446 BL Wanroij, Nederland Tel: 0485 215500 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Web: www.hstransmissierevisie.nl