Werking versnellingsbak

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Werking versnellingsbak:

Een versnellingsbak, ook wel gangwissel genoemd, komt in bijna alle motorvoertuigen voor en wordt gebruikt om het vermogen van de motor naar de wielen over te brengen. Maar waarom dan een versnellingsbak? De motor van de auto levert zijn vermogen (maximale) en koppel slechts in een beperkt gebied (toerentalgebied). De versnellingsbak zorgt er voor dat het optimale toerental omgezet wordt naar een ander, meestal lager toerental van de cardanas. Vaak gebeurd dit door tevens gebruik te maken van een toerentalsensor.

Tegenwoordig zijn er drie types versnellingsbakken: handgeschakelde versnellingsbak, half automatische versnellingsbak en de automatische versnellingsbak. Hoewel de uitwerking van deze types versnellingsbakken verschillend is maken zij wel gebruik van dezelfde hoofdonderdelen. Zoals de ingaande as, hulpas, hoofdas en schakelmechanisme. De tandwielen en synchromesch ringen zijn wellicht het meest kenmerkend van de versnellingsbak. Door de regel zijn dit dan ook de onderdelen die het meest aan slijtage onderhevig zijn.

Ervaart u problemen met uw versnellingsbak?
Bekijk dan de versnellingsbak revisie en reparatie mogelijkheden van H&S Transmissie revisie.

Contact opnemen  

H&S Transmissie Revisie staat bekend om zijn kwaliteits reparaties en revisies aan al uw versnellingsbakken, aandrijfassen, cardanassen en koppelingen. Wij verwelkomen u dan ook graag in onze werkplaats zodat u de kwaliteiten van ons bedrijf zelf kunt ervaren.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Contact opnemen

Adres: Molenveld 3, 5446 BL Wanroij, Nederland Tel: 0485 215500 Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Web: www.hstransmissierevisie.nl